Groepsfoto op de Keizerbuurt in De Rijp, omstreeks 1900

18177
Een groepsfoto op de Keizerbuurt in De Rijp, genomen bij het eerste huis links van Roelof Hzn Nibbering en zijn echtgenote Dieuwertje van der Heide. Vermoedelijk waren ze 25 jaar getrouwd. Hun vier dochters staan links: Alida, Elisabeth, Aafje en Antje. De meiden zijn van resp. 1879, 1881, 1883 en 1885. Er was ook nog een zoon, Nicolaas, geboren 4 september 1876.

Het kleine jongetje links met strik is de latere slager Siem van der Heide. Vijfde van links staat mevrouw A. Hottentot. Er achter staat de zoon van Joseph Beumer. Opvallend is het ventje dat over het poortje hangt met een rollebol in zijn hand, een veel beoefend knikkerspel dat tot na de oorlog 40-45 nog veel werd gespeeld.
Het eerste pand links, Keizerbuurt 306, was het tweede huis vanaf het Nieuwland en werd rond 1920 bewoond door Krijgsman, later Cockie Molenaar en Elisabeth Tensen. Op de hoek stond nummer 305 met als laatste bewoner Arie Roele (beroepsvisser). In het tweede huis op de foto (nummer 307 / Keizerbuurt 14) heeft 'Hoedje' tot 2005 gewoond. De panden zijn gesloopt en er is een parkje en nieuwbouw voor in de plaats gekomen.
Voor een uitgebreide beschrijving van de Buurtjes en haar bewoners zie het boek 'De Buurtjes van De Rijp/Eric Berkhout'

Aanvullende informatie

  • Plaats: De Rijp
  • De Rijp Straat of Water: Keizerbuurt
  • Thema: Portretten en Groepsfoto's
Gelezen: 484 keer
Log in om een reactie te plaatsen of stuur een mail naar ohv@hetschermereiland.nl en wij zullen uw reactie z.s.m. vermelden.