Het personeel van de firma R.K. Koppen en Zoon uit West-Graftdijk, 1900-1910

15565
Reijer Klaas Koppen en Jan Koppen met het personeel van de firma R.K. Koppen en zoon uit West-Graftdijk. De firma bezat een eenvoudige dorpswerf voor bouw en reparatie van houten beurtscheepjes en boerenpramen aan de Zuiderstraat. De opname is gemaakt achter de in (of kort na) 1892 door R.K. Koppen gebouwde loods in de hoek van de Zuiderstraat.

Deze 'eenvoudige' werf had blijkbaar wel veel handen nodig, op de foto staan namelijk achtendertig mannen en jongens in hun beste pak. Dus of dit nu echt allemaal personeel betreft? Mogelijk is er dan ook gewoon sprake van personeel én familie of personeel en klanten, die poseren ter gelegenheid van een veertigjarig huwelijksfeest. Het zou echter niet het huwelijksfeest van Reijer Klaas betreffen.
Koppen en Zoon verkochten in 1921 hun dorpswerf aan Enkhuizenaar Theun van den Beldt, die de zaak uitbouwde tot scheepswerf 'Voorwaarts'.

Aanvullende informatie

  • Plaats: West-Graftdijk
  • West-Graftdijk Straat of Water: Zuiderstraat
  • Bedrijf: Scheepswerf
  • Thema: Scheepsbouw
Gelezen: 133 keer
Download bijlage(n) in Hoge Resolutie kwaliteit:
Log in om een reactie te plaatsen of stuur een mail naar ohv@hetschermereiland.nl en wij zullen uw reactie z.s.m. vermelden.