Wie is deze onbekende dame uit Driehuizen?

Deze dame komt uit een doosje met het opschrift 'Driehuizen'. Verder weten we niets.
Update 9-12: Dit is mw. Dieuwertje Nap.De vrouw van Cor Nap de (melk)monsternemer uit Driehuizen. De familie Nap woonde ter hoogte van Driehuizen nr 12 (met dank aan mevrouw Tini Koning-Moerbeek.)

Wat deed de monsternemer? Eenmaal per drie tot vier weken kwam de (melk)monsternemer op het bedrijf en die woog met een unster de kilogrammen melk van de koe. Dan nam hij met een zogeheten monsterschepje een beetje melk en deed dat in een flesje, waarvan de inhoud vervolgens werd onderzocht in een gezamenlijk laboratorium op de samenstelling daarvan.
Dit alles werd bijgehouden in het “melkboekje”. Dat gebeurde heel secuur – want er mochten geen fouten worden gemaakt - allemaal met de hand door de “melkcontroleur”, een officieel beëdigde functie. Elk jaar kreeg de boer een nieuw melkboekje, waarin ook bijzonderheden over de koe stonden, zoals de leeftijd, wanneer tochtig en gekalfd, van de stal in de wei en dergelijke.Gelezen: 73 keer
Log in om een reactie te plaatsen of stuur een mail naar ohv@hetschermereiland.nl en wij zullen uw reactie z.s.m. vermelden.