Specifieke afbeeldingen en aanvullende informatie kunt u zoeken via de zoekfilters!

Schenkingen en donaties. HELPT U ONS?
De uitbreiding en de instandhouding van de collectie van OHV Het Schermereiland is een kostbare zaak. Daarom zijn naast de lidmaatschapsgelden ook financiële bijdragen van leden, vrienden en relaties noodzakelijk. Lees HIER hoe u OHV Het Schermereiland op verschillende wijzen kunt ondersteunen.

Hebt u origineel materiaal m.b.t. het Schermereiland? NIET WEGGOOIEN!
De OHV is geïnteresseerd in originelen die direct betrekking hebben op de gebieden die deel uitmaken van het Schermereiland. Heeft u dus oude foto's, (ansicht)kaarten, documenten of ander origineel materiaal? Neem dan s.v.p. CONTACT op met de archiefbeheerder en bespreek de mogelijkheden.


Onbekende foto's: WIE HERKENT DIT?
Wie weet ons wat te vertellen over onderstaande foto's? Vertel ons wat u weet door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een woning in aanbouw in landelijk gebied.  Aan de auto's te zien lijkt het eind zestiger  jaren. We weten niet waar het is,  maar we weten wel dat de woning op onderstaande foto het resultaat was. Weet u meer? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Update 4 september: Noorddijk4 Noord-Beemster
Een kampioenselftal van S.V. Graftdijk.. Dat weten we zeker, maar wie dit zijn en wanneer dit was... ? Wij hebben geen idee. U wel ? reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Touwtrekkende dames tijdens de Grafter kermis. Maat wie staan er op de foto?  Op de t-shirts is nog net '..niging' en '..orn' te lezen. Daar zou zo maar '...vereniging'  en 'Kromme Horn'  of 'Schermerhorn' kunnen staan.Zo te zien vond de activiteit plaats op het 'trapveldje' net over de Graftermeerbrug. In…
Een achtergevel ergens in De Rijp.. dat weten we omdat dit op de achterkant vermeld staat. Maar weet u waar het is?  Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een afbeelding uit de collectie Hartog, dus het is bijna wel zeker dat we hier met twee stelletjes (?) uit Schermerhorn van doen hebben. Weet u het ? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.