Specifieke afbeeldingen en aanvullende informatie kunt u zoeken via de zoekfilters!

Schenkingen en donaties. HELPT U ONS?
De uitbreiding en de instandhouding van de collectie van OHV Het Schermereiland is een kostbare zaak. Daarom zijn naast de lidmaatschapsgelden ook financiële bijdragen van leden, vrienden en relaties noodzakelijk. Lees HIER hoe u OHV Het Schermereiland op verschillende wijzen kunt ondersteunen.

Hebt u origineel materiaal m.b.t. het Schermereiland? NIET WEGGOOIEN!
De OHV is geïnteresseerd in originelen die direct betrekking hebben op de gebieden die deel uitmaken van het Schermereiland. Heeft u dus oude foto's, (ansicht)kaarten, documenten of ander origineel materiaal? Neem dan s.v.p. CONTACT op met de archiefbeheerder en bespreek de mogelijkheden.


Onbekende foto's: WIE HERKENT DIT?
Wie weet ons wat te vertellen over onderstaande foto's? Maak een account aan en vertel ons wat u weet of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een achtergevel ergens in De Rijp.. dat weten we omdat dit op de achterkant vermeld staat. Maar weet u waar het is?  Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze woning staat of stond in ons verspreidingsgebied, en dat is ook echt het enige wat we weten. Weet u waar het is?  Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een hoosbui in de zomer of een gesprongen waterleiding?  De kinderen op de foto vinden het in ieder geval prachtig. Weet u waar dit was en wanneer? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een afbeelding uit de collectie Hartog, dus het is bijna wel zeker dat we hier met twee stelletjes (?) uit Schermerhorn van doen hebben. Weet u het ? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dominee Loysen was actief in de Graftdijken van 1925 tot 1947. In die tijd heeft hij vele bruidsparen getrouwd  én een fotoboek van de bruidsparen samengesteld. Alleen rest nu de vraag 'wie zijn het allemaal?' Weet u het het? Dan graag onder vermelding van 'bruidspaar nummer 7 van 8' een…
Dominee Loysen was actief in de Graftdijken van 1925 tot 1947. In die tijd heeft hij vele bruidsparen getrouwd  én een fotoboek van de bruidsparen samengesteld. Alleen rest nu de vraag 'wie zijn het allemaal?' Weet u het het? Dan graag onder vermelding van 'bruidspaar nummer 2 van 8' een…
Dominee Loysen was actief in de Graftdijken van 1925 tot 1947. In die tijd heeft hij vele bruidsparen getrouwd  én een fotoboek van de bruidsparen samengesteld. Alleen rest nu de vraag 'wie zijn het allemaal?' Weet u het het? Dan graag onder vermelding van 'bruidspaar nummer 1 van 8' een…
Een man in uniform met zijn vrouw of vriendin voor Rechtestraat nummer 128.  Is het eind jaren veertig? Wie weet wie dit zijn. Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je komt foto's tegen die bekend voorkomen, maar die je toch niet kunt plaatsen.  Je herkent een tijdsbeeld, het lijkt wel erg op een Eilandspolderdorp, maar waar dan.  Zo ook deze foto. Rommelige achtertuinen, half ingestorte hekjes en bouwsels, bessenstruiken in het niet bijgehouden grasveld. En daar middenin twee jongens…
Vermoedelijk leden van turnvereniging TIOL, wie herkent ze. En wie weet waar en wanneer dit was. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermoedelijk leden van turnvereniging TIOL, wie herkent ze. En wie weet waar en wanneer dit was. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook dit is al een paar dagen geleden. Een gezelschap - duidelijk van betere komaf - poseert hier voor het raadhuis van Graft. De deur van Raadhuisstraat 16 staat open, komen ze daar vandaan en herkent u iemand..?Reageren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gevallenen uit WO II. Genoemd wordt 'De Kring Waterland. Geheel links en rechts (boven) zijn Beumer en Woestenburg, maar wie zijn de anderen.? Reageren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een elftal van DREO uit De Rijp. Het is geen foto van A.V.V. , want we herkennen Cees Berkhout in het midden boven en die was van 't houtje. Weet u wie er nog meer op staan? Reageren kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een aantal heren zeer serieus kijkend op de foto gezet. In het midden waarschijnlijk Jan Schouten, en zit links van hem niet Jaap Plukker. Weet u meer namen,weet u waar dit is en wanneer? Weet u wat de mannen bindt? Een bestuur misschien.Als u meer weet graag een berichtje naar…
Pagina 1 van 2